SoftTree Technologies SoftTree Technologies
Technical Support Forums
RegisterSearchFAQMemberlistUsergroupsLog in
[SA 9.1.261 Pro] - Colour dialog position

 
Reply to topic    SoftTree Technologies Forum Index » SQL Assistant View previous topic
View next topic
[SA 9.1.261 Pro] - Colour dialog position
Author Message
gemisigo



Joined: 11 Mar 2010
Posts: 1390

Post [SA 9.1.261 Pro] - Colour dialog position Reply with quote
Sometimes when I try to add custom Highlighting Colour to one of my DB Connections the dialog window that would provide means to select the color is put at screen coordinates x:32767, y:32767. Is this a bug? Or is there a setting somewhere missing that should tell that window where it should appear?
Thu Mar 23, 2017 9:24 am View user's profile Send private message
SysOp
Site Admin


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 6484

Post Reply with quote
32767 is -1 if you convert it to signed short data type.
There is SqlAssist.ini file in which window positions are saved and there should be an entry for that dialog as well. -1 likely indicates the entry is missing.

I'm wondering how you figured out the exact position in pixels.
Thu Mar 23, 2017 9:45 am View user's profile Send private message
gemisigo



Joined: 11 Mar 2010
Posts: 1390

Post Reply with quote
SysOp wrote:

I'm wondering how you figured out the exact position in pixels.

It was rather easy. As soon as I double-clicked Highligting Colour the SA Options window froze and the Color dialog could be seen in Alt-Tab list, meaning that the dialog was most likely a modal dialog and since SA Options is not set to be AlwaysOnTop (in which case Color could 'hide' behind it) I was sure it must be somewhere offscreen. So I run an AutoHotkey command:
Code:

WinGetPos, x, y, Width, Height, Color

and printed its result.

Also, the issue was gone after a reboot, and now I've got no reference which entry in SqlAssist.ini it might have been because there're no entries names containing the word 'color' (there are properties like 'diagPrinter.FontHeader.Color' but I'm sure those are not the ones I was looking for).
Thu Mar 23, 2017 10:01 am View user's profile Send private message
SysOp
Site Admin


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 6484

Post Reply with quote
I have logged that issue. I believe the wider issue is missing checks for -1, -1 positions and screen size. The dialogs are supposed to be always shown within the visible screen area regardless of what is saved in the config files.
Fri Mar 24, 2017 11:48 am View user's profile Send private message
Display posts from previous:    
Reply to topic    SoftTree Technologies Forum Index » SQL Assistant All times are GMT - 4 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to: 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.