SoftTree Technologies SoftTree Technologies
Technical Support Forums
RegisterSearchFAQMemberlistUsergroupsLog in
Code Snippets stopped working

 
Reply to topic    SoftTree Technologies Forum Index » SQL Assistant View previous topic
View next topic
Code Snippets stopped working
Author Message
judahr



Joined: 09 Mar 2007
Posts: 314
Country: United States

Post Code Snippets stopped working Reply with quote
Code Snippets stopped working in Management Studio. Only by switching the Default Key Char to a different setting, then back did it start working again. Sorry, don't have more info.
Wed Jan 02, 2008 10:04 am View user's profile Send private message
SysOp
Site Admin


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 6484

Post Reply with quote
If this occurs again, please paste relevant section of your sqlassist.sas file storing SSMS settings. To find this section, search for "MS Management Studio" text. The file is located in the C:\Program Files\SQL Assistant\Data folder
Wed Jan 02, 2008 10:11 am View user's profile Send private message
judahr



Joined: 09 Mar 2007
Posts: 314
Country: United States

Post Reply with quote
Submitted the file through support email. Closing and reopening SQL Assist resolves the issue.
Thu Jan 17, 2008 12:42 pm View user's profile Send private message
SysOp
Site Admin


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 6484

Post Reply with quote
Do you still expirience this issue?
Wed Mar 12, 2008 2:22 pm View user's profile Send private message
judahr



Joined: 09 Mar 2007
Posts: 314
Country: United States

Post Reply with quote
I haven't seen it in a while. I only use the feature occasionally.
Wed Mar 12, 2008 2:32 pm View user's profile Send private message
judahr



Joined: 09 Mar 2007
Posts: 314
Country: United States

Post Reply with quote
Just had this issue this morning. Found opening a new query window and using a snippet then going back to the original query window also resolves the problem.
Tue Mar 18, 2008 6:07 am View user's profile Send private message
SysOp
Site Admin


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 6484

Post Reply with quote
Was it a code snippet that requires an active database connection, like cfetch, or an object-less snippet, like sm?
Tue Mar 18, 2008 3:54 pm View user's profile Send private message
judahr



Joined: 09 Mar 2007
Posts: 314
Country: United States

Post Reply with quote
object-less: ij -> INNER JOIN
Tue Mar 18, 2008 3:56 pm View user's profile Send private message
SysOp
Site Admin


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 6484

Post Reply with quote
This seems to be a custom code snippet. Is it set to use the (Default) for the snippet activation key or some custom hotkey?
Tue Mar 18, 2008 4:03 pm View user's profile Send private message
judahr



Joined: 09 Mar 2007
Posts: 314
Country: United States

Post Reply with quote
default
Wed Mar 19, 2008 1:13 pm View user's profile Send private message
SysOp
Site Admin


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 6484

Post Reply with quote
I found a way to reproduce it. This happens when a code snippet is used after connection to SQL Server is broken. In most cases SQL Assistant automatically recovers broken connections, but in that case it doesn't, and then the connection stops working affecting Intellisense (before each popup it check database context and that fails without working connection).

I submitted a bug report to have this connection handling fix.


By the way, most simple ways to workaround this issue is to use either Disconnect item in SQL Assistant menu or Refresh Cache. Either one will make it restore connection next time it needs to show a popup. Another solution is to increase timeout settings in SQL Server so that doesn't drop inactive connections when nobody is asking it to drop them.
Wed Mar 19, 2008 1:20 pm View user's profile Send private message
judahr



Joined: 09 Mar 2007
Posts: 314
Country: United States

Post Reply with quote
SysOp wrote:
By the way, most simple ways to workaround this issue is to use either Disconnect item in SQL Assistant menu or Refresh Cache. Either one will make it restore connection next time it needs to show a popup. Another solution is to increase timeout settings in SQL Server so that doesn't drop inactive connections when nobody is asking it to drop them.


I don't know that it is just that. I just added a snippet called cl that just output "Contact". Opened SSMS and typed Select * from cl<ctrl> Snippet didn't work. Tried the following:

Refreshing the cache
Disconnecting
New Query window.

Interestingly, some of the other snippets work.

Closed and reopened SSMS and it worked. Note: I don't use Add-In mode. I know we discussed this before, I thought that the disconnect/reconnect or cache refresh would reload the snippets.
Tue Apr 01, 2008 8:01 am View user's profile Send private message
Display posts from previous:    
Reply to topic    SoftTree Technologies Forum Index » SQL Assistant All times are GMT - 4 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to: 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


 

 

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.